Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων – Ιστορικό του ομίλου:

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΣΚ.Ο.Ι.) ξεκίνησε το 1988 σαν μια μικρή παρέα φίλων που αγαπούσαν τα όπλα και τη σκοποβολή. Μέσα από πολλές δυσκολίες, ξεκινώντας με ένα αεροβόλο, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της πόλης των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει πάνω από 750 μέλη και 110 περίπου όπλα, όλων των ειδών.

Με πολύ κόπο και δουλειά όλο αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία σκοποβολής στην Ελλάδα και ίσως το πρώτο στην επαρχία. Σήμερα ο Σκοπευτικός Όμιλος έχει μέλη από όλη την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδος, καθώς επίσης και από άλλες περιοχές. Μεταξύ των μελών του ομίλου περιλαμβάνονται σημαντικά πρόσωπα, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στα ανώτερα αξιώματα της πολιτείας.

Σήμερα ο Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων ασχολείται με όλα τα είδη της σκοποβολής. Έχει αναπτύξει αξιόλογα τμήματα όπως: Τυφεκίου 300 μέτρων, πρακτικής σκοποβολής και σταθερού στόχου, τόσο μεγάλου διαμετρήματος, όσο και μικρού.

Οι ομάδες του ΣΚ.Ο.Ι. έχουν πετύχει πολλές πανελλήνιες νίκες σε όλα τα αθλήματα σκοποβολής. Η ομάδα 300 μ. έχει κερδίσει οκτώ πανελλήνια πρωταθλήματα. Πανελλήνιες διακρίσεις έχουν κερδίσει οι αθλητές μας τόσο στον σταθερό στόχο όσο και στην πρακτική σκοποβολή. Έχει διοργανώσει πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με τεράστια επιτυχία.

Από το 2006 διαθέτει ιδιόκτητο σκοπευτήριο εκτάσεως 38 στρεμμάτων με όλες τις απαραίτητες υποδομές για σταθερό στόχο εξοπλισμένο με σύγχρονες μηχανές για περιστροφή στόχων, που βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. από τα Ιωάννινα, στο Δήμο Ζίτσας, Δ.Δ. Κληματιάς. Έχουν διαμορφωθεί ήδη 17 μεγάλα στάδια πρακτικής σκοποβολής, στεγασμένος χώρος για σταθερό στόχο και χώρος για το αγώνισμα των 300 μέτρων.

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚ.Ο.Ι., με τριετή θητεία, αποτελούμενο από τους παρακάτω σκοπευτές – μέλη:

  • Παπαδήμας Λάμπρος, Πρόεδρος
  • Στεφανής Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος
  • Παππάς Δημήτριος, Γεν. Γραμματέας
  • Κοντογιώργος Ευθύμιος, Ταμίας
  • Σλούτας Γεώργιος, Αναπληρωτής Γραμματέας
  • Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Εφορος Υλικού
  • Μήτταρης Δημήτριος, Μέλος/Υπεύθηνος Αθλητικής Ανάπτυξης
  • Γούσης Ανέστης, Μέλος/Τεχν. Υπεύθηνος Σκοπευτηρίου
  • Παπαδήμας Κωνσταντίνος, Μέλος/Υπεύθηνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Ο Σκοπευτικός Όμιλος διατηρεί γραφεία στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 17, στον 1ο όροφο, όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Σκοπευτικό Όμιλο Ιωαννίνων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με e-mail, τηλεφωνικά, ταχυδρομικά ή επισκεφθείτε μας στα γραφεία του Ομίλου.